С благотворителен маратон събират средства за СОУ “Проф. д-р И.Шишманов“

Животът

17-04-2014, 11:06

Снимка:

Фейсбук

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

"Моето сърце е съпричастно" e част от интернационална инициатива, стартирала през 2011 г. в Кьолн и обиколила няколко държави.

Благотворителен маратон ще се проведе на 27 април от 10:30 ч. на входа на Морската градина. Набраните средства ще бъдат дарени на СОУ "Проф. д-р Иван Шишманов" за закупуване на специални спортни уреди и съоръжения, пригодени за ползване от деца с увреждания.

"Моето сърце е съпричастно" e част от интернационална инициатива, стартирала през 2011 г. в Кьолн и обиколила няколко държави. Идеята e на младата българка Ангелина Маркова, която следва и работи там. Тя решава в малкото си свободно време да се захване с едно добро дело – да направи сърцата на повече хора съпричастни.

"Моето сърце е съпричастно“ се осъществява под формата на благотворителен маратон, като едновременно стимулира активния начин на живот и набира средства за благородни каузи - закупуване на спортни уреди за деца в неравностойно положение, изграждане на площадки и игрища, спонсориране на здравни заведения или спомага за разрешаването други важни за обществото проблеми. Организатори във Варна са 3 организации с опит в провеждането на благотворителни каузи – JCI Варна, Rotaract
През 2014 г. предстои провеждането на благотворителни маратони и в София, Пловдив и Пазарджик.