Повече от 300 000 души посетиха Tall Ships, въпреки лошото време

50 медии са отразявали събитието

Над 300 хиляди посетители са присъствали в дните на домакинството на Варна на регата Black Sea Tall Ships. Над 50 медии от България, Румъния, Русия, САЩ, Германия, Австрия, акредитирани за ветроходната фиеста в морската столица. Стотици публикации в печатни и електронни медии и часове ефирно време в радио- и ТВ канали.

За няколко дни Варна бе столица на ветрилата, така я нарече кметът на града Иван Портних. Президентът Плевнелиев я определи като “Най-красивото събитие в България”. Хиляди деца и техните родители се докоснаха и може би запазиха дълбоко в себе си магията на изкуството да се плава под ветрила.

"Нека запазим пламъка, запален от “Тол шипс”! И по-често да гледаме морето и небето, стига носове, забити в обувките!", призовават в заключение организаторите.

Организатор на SCF Black Sea Tall Ships Regatta е международната благотворителна организация Sail Training International (STI). Организатор от българска страна е Община Варна. Патрони на фестивалните дни в различните пристанища ще бъдат съответно: Росен Плевнелиев (Президент на България), Владимир Путин (Президент на Русия), Траян Бъсеску (Президент на Румъния). Регатата се провежда за пръв път изцяло в акваторията на Черно море и в нея участват 19 ветрохода от 9 страни. Надпреварата ще включва порт Варна, руските пристанища Новоросийск и Сочи и румънското пристанище Констанца.