Отстъпки в цените за плешивите мъже дава ресторант в Токио

Туризъм

21-05-2014, 16:18

Снимка:

Ройтерс/Япония

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Така помагал на японците да се справят със стреса от липсата на растителност на теметата им

Ресторант "Отасуке" в Токио дава отстъпки на плешивите мъже, а клиентите с окосмяване по главата плащат пълната цена. "Плешивостта е голяма тегоба за японците за разлика от холивудските звезди, някои от които игнорират това си качество и с гордост си вършат работата. Мисля, че трябва да се насърчи този дух и тук", коментира собственичката на заведението Йошико Тойода пред "Ройтерс", цитирана от "Дневник".

Плешивостта е слабо разпространена в Япония и засяга едва 26% от мъжете като освен генетиката за нея допринася и стресът, коментират водещи японски перукери.

Когато забележите, че започвате да оплешивявате, това е огромен шок, споделя 48-годишният клиент на заведението Широ Фукай и допълва, че на японските бизнесмени наистина им е много трудно да се справят със стреса.

Всеки клиент с гола глава получава 500 йени отстъпка (под 4 евро), ако плешивците са компания, тя се увеличава. Петима получават едно безплатно питие.

Част от оформлението са плакати с любопитни факти за плешивците. Къде са най-много? Според надписите по стените  - в Чехия с 43% от мъжете, следвана от Испания и Германия.