Младежи убили трима клошари искат по-леки присъди

Крими

22-05-2014, 16:05

Снимка:

n/a

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Тримата подсъдими няколко пъти се връщали, като последния път откъртили дъски от ограда

Радомир Иванов(23г.) и Петър Христов(22) от Силистра, осъдени на по 20 години затвор за тройно убийство, извършено в съучастие с друг младеж от крайдунавския град, днес обжалваха пред Варненския апелативен съд присъдата на Окръжен съд Силистра. През есента на миналата година първата съдебна инстанция призна вината Радомир Иванов, на Петър Христов и на Георги Петров, затова, че на 19 октомври 2010 година в Силистра, в съучастие като съизвършители умишлено умъртвили Николай Николов (57г.), Сабин Стоянов(61г.) и Мамут Яшар(59г.).

Убийствата са извършени след като жертвите се намирали в безпомощно състояние, по особено мъчителен за тях начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди.
Радомир и Петър получиха 20 годишни присъди, а наказанието на Георги е 16 години "лишаване от свобода".    

Пресслужбата на съда припомня, че тройното убийство на тримата клошари разтърси крайдунавския град през есента на 2010 година.

На 19 октомври в изоставената сграда на бившето "Детско отделение" бяха открити телата на премазаните от бой и вече умъртвени Николай и Сабин, а Мамут беше отведен в безпомощно състояние в МБАЛ в Силистра, за да бъде опериран по спешност. Два дни преди това Радомир и Петър влезли в изоставената сграда, видели единия от клошарите и установили, че до него има мъртва жена.

Възникнал конфликт между тях и скитащите мъже, които трайно обитавали сградата. Петър се обадил в полицията, за да съобщи за преживяното от тях. На следващия ден Радомир, Петър и Георги пийнали здраво, придобили кураж и взели решение да се върнат в порутената сграда, за да изяснят отношенията си с клошарите.

На първия етаж открили първо спящия Сабин. Засипали го с множество удари с крака по цялото тяло. Открили и Мамут и го пребили по същия начин. Качили се на втория етаж, където се "разправили" по най-брутален начин с безпомощния Николай. Ритали го с крака по гърдите и главата.

Младежите се връщали по няколко пъти към всяка една от своите жертви и безмилостно ги удряли. Напуснали сградата, но минути по-късно Радомир и Петър се върнали,“въоръжени“ с дъски, изтръгнати от съседна рушаща се сграда.

Последвали нови и нови набези върху телата на безпомощните и малтретирани клошари. Часове по-късно телата на Николай и Събин били открити от техен събрат, който сигнализирал на полицията. Съдебно-медицинската експертиза установила, че комбинацията от контузии на мозъка, черепните и гръдните травми причинила смъртта им. Мамут Яшар преживял операцията, но така и не се възстановил от тежките травми, след жестокия побой.

Днес Радомир Иванов и Петър Христов поискаха от втората съдебна инстанция по-леки присъди. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок.