Ветерани на Черно море спечелиха турнир в Германия

Спорт

26-06-2014, 14:45

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Легендата Стефан Богомилов бележи с фланелката на "моряците"

Ветераните на Черно море спечелиха турнир по футбол в германския град Малсбург. Любопитното е, че “моряците” бяха там с два отбора, като заеха първите две места.

В надпреварата се включиха общо шест тима. Останалите участници – домакините и съседния Кандерн, също бяха с по два отбора, и така шестте съперника се изправиха помежду си по схема всеки срещу всеки.

Легендата на Черно море Стефан Богомилов, който бе играещ треньор на своя тим, показа, че не е загубил головия си нюх. 69-годишният вечен голмайстор на “моряците” в “А” група донесе много важна победа на тима си в единия двубой, бележейки за 2:1.

В ролята на Моуриньо в другия български тим влезе ексцентричния Младен Дамянов - Муци, който бе доста емоционален край тъчлинията през всичките срещи. В двете варненски селекции личаха и имената на Пламен Панайотов, Явор Софрониев, Валентин Вълков, Петър Петров, Юлиан Нейчев и други. Те победиха всички свои съперници, а в двубоя помежду им Черно море 2 излъга Черно море 1 с 1:0.

Варненци получиха покана да върнат визитата на своите домакини, които играха в морската столица на турнир преди три години. “Моряците” бяха посрещнати изключително радушно. Още на летището местните развяха български трибагреник, а в един от първите дни на посещението си ги прие кметът на Малсбург. Той получи почетен плакет и шалче на Черно море, като целият български тим се разписа на топка, която връчиха на градоначалника.  Стефан Богомилов пък се разписа на една от снимките на планинското местенце, която остана за спомен на градоначалника.

По време на престоя си “моряците” разгледаха всички забележителности в района, пробваха много местни специалитети и много видове немска бира.

Една от любопитните случки пък бе свързана с Валентин Вълков, който игра с бутонките от последния си професионален мач и след края на турнира ги подари на домакините. Те на свой ред веднага ги окачиха на пирон в “залата на славата” на местния тим.

В последната вечер от гостуването си на немска земя ветераните на Черно море изгледаха двубоя Германия - Гана, завършил 2:2, на специална вечеря организирана в чест на варненци. Българите, в компанията на домакините, "сгънаха" цели две печени прасенца, поляти с обилно количество бира.

Малсбург получи покана и със сигурност ще участва през април на турнира в памет на Георги Димитров-Червения в морската столица.