Парламентът откри пътя на Станишев към Брюксел

Новините

27-06-2014, 10:48

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още трима нови депутати се заклеха - двама от ГЕРБ и един от ДПС

Лидерът на социалистите Сергей Станишев вече не е депутат, след като народните представители гласуваха по негово искане прекратяване на пълномощията му. Това се случи от третия път, след като предишните два дни Народното събрание не успяваше да събере нужния кворум. Точката за Станишев мина без разисквания."За" бяха 171, 3-ма "против" (двама от ГЕРБ и един от БСП) и 5 "въздържал се". Това стана възможно, тъй като ГЕРБ влязоха в зала, предвождани от лидера си Бойко Борисов. Националистите от "Атака" и днес упорито отказха да влязат в пленарна зала и да работят.

"Ужасна работа, не ме слушат", с тези думи и усмихнат лидерът на ГЕРБ коментира вчерашния бойкот на съпартийците му, които провалиха заседанието на парламента за втори път. Мнозинството се заяде с Борисов, че обещал депутатите му да работят в парламента, но отказаха да осигурят нужния кворум. 

Вчера от Брюксел Бойко Борисов обеща днес парламентарната група да влезе в зала и да освободят лидера на БСП Сергей Станишев от депутатското място, след като той предпочете работата в Европейския парламент. Още трима нови депутати се заклеха - двама от ГЕРБ и един от ДПС.

Днес от 12:00 часа в Народното събрание трябва да се проведат консултации между формациите за датата на предсрочните избори.

Обсъжданията на промените в Наказателния кодекс най-накрая влязоха в седмичния, или по-скоро дневния ред, на народните представители. Мнозинството в пленарна зала се съгласи с предложението на ГЕРБ измененията в Наказателния кодекс да влязат за обсъждане.