Левски и Черно море дават старт на 7-ия кръг в "А" група

Спорт

29-08-2014, 09:53

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Черно море отива за точки на Герена, а "сините" излизат за задължителни три

Отборите на Левски и Черно море ще дадат старт на футболните битки от 7-ия кръг на "А" група днес. "Моряците" гостуват на Герена от 20 ч., а двубоят ще се играе пред празни трибуни заради наказание на домакините от мача с Литекс.

През този сезон варненци са неубедителен при гостуванията си, като до момента са спечелили само една точка извън "Тича" (Берое - Черно море 1:1). Левски от своя страна пък няма нито една загуба у дома от началото на първенството. Пред собствена публика "сините" записаха две победи и едно равенство (с Ботев 2:1, с Локо Сф 1:0 и с Локо Пд 1:1).

Не може да се каже, че срещата е от изключителна важност за двата тима, но определено и в двата лагера ще гонят победата. Левски влиза в мача с една-единствена цел - три точки, докато Черно море е готов на "компромиси" на стадиона, на който няма успех от 26 април 1958 г. насам. Тогава е регистрирана последната победа на Морето над Левски. Следват 36 победи и едва 8 равенства в полза на "сините".

Очаква се и двамата треньори да започнат на върха на атаката с ялови нападатели. Георги Иванов ще разчита на Валери Домовчийски, който е реализирал две попадения този сезон, докато Никола Спасов ще чака на Миро Манолов да открие головата си сметка. В състава на "сините" се връща Радослав Цонев, а на скамейката за резервите ще седне завърналият се през лятото Георги Сърмов, който е разочаровал Гонзо при загубата от Литекс с 0:3 в миналия кръг.

Кольо Спасов има на разположение 17 футболисти за мача на Герена, като така и не стана ясно защо специалистът не попълни групата с юноши. Очаква се Спасов да направи две промени от мача с Локо Пд. На мястото на Даниел Георгиев в игра ще видим Стенио Дош Сантош, а възстановеният от контузия Миро Манолов да замени младият Живко Петков. От щаба на варненския тим отказаха да дадат пресконференция преди двубоя с Левски, като наставникът на "зелено-белите" сподели, че това ще е традиция занапред.

Двубоят ще бъде предаван по телевизията.

Вероятни състави:

Левски: Наумовски, Крумов, Белаид, Стойчев, Минев, Р. Цонев, Гаджев, Аниете, Бедоя, Домовчийски, Педро.

Черно море: Китанов, Венков, Ж. Атанасов, Котев, Александров, Стенио, Божилов, Паланков, Д. Атанасов, М. Манолов, Райков.