Най-силният българин чупи рекорд в Седмицата на благотворителността

Мисия Пловдив

18-09-2014, 13:07

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Време е да отворим сърцата си за добри дела

Започва Седмицата на благотворителността в Пловдив. От 19 септември (петък) до 28 септември (неделя) ще се събират средства в подкрепа на каузата за облагородяване на района на Детската железница "Знаме на мира" и създаване на достъпна среда за децата със специални потребности -  монтиране на специализирани уреди за игра.

11 събития ще обхване каузата тази година. По думите на кмета на район "Централен" Георги Титюков ще има за всеки по нещо – от хип-хоп концерт за децата до благотворителен бал и търг с произведения на изкуството за по-възрастните.

Едно от най-атрактивните събития е свързано с опит за подобряване на световния рекорд по вдигане на тежест само с една ръка. Опитът ще бъде направен от най-силният българин Стоян Тодорчев, като целта е да се подобри рекордът от 150,5 кг.

Българите това лято са изключително щедри, всички каузи, които подехме за събиране на средства за пострадалите от природните бедствия бяха много успешни, заявиха от БЧК – Пловдив. Кампанията "Жълти стотинки", която БЧК подкрепя, ще събира средства в специални каси, поставени в големите търговски обекти. Така докато пазарува, всеки ще може да отвори сърцето си и да направи своето дарение.

Уникално състезание с гумени патета ще се проведе в Пловдив на 28 септември. То ще се състои за втора поредна година и всеки може да се включи, закупувайки пате с уникален номер за участие в състезанието. За граждани цената е 5 лева, за фирми – 100 лева. Продажба на патета ще се извършва от онлайн, в отдел "Спорт и младежки дейности", както и в деня на състезанието.