Днешното забавление в мрежата: Пластмасови палми родиха за втори път

Шегата на зрителя - очевидна за варненци, остана незабелязана от телевизията, която я излъчи, както и от редица сайтове, които разпространиха новината

Смях сред варненци предизвиква днес разпространената новина за кокосови палми на един от плажовете в морската столица, които дали плод за втора поредна година. 

"Кокосовите палми на плажа във Варна отново дадоха плод, видяха очевидци в морската ни столица, които са изпратили свои снимки до рубриката "Моята новина" на Нова телевизия.

Това се случва за втора поредна година. Старите варненци напомнят, че това е знак за дълга и студена зима, но дали тези прогнози ще се сбъднат, само времето ще покаже.

Според биолози Варна е на географска ширина на Сочи, а Бургас на Сухуми. В Сочи и Сухуми е пълно с палми и какви ли не южни растения, но там климатът е субтропичен. Кавказ ги пази от студените северни ветрове, докато в морската ни столица условията са по-различни", гласи дословно новината. 

Смешното идва от това, че всеки, който е посещавал варненските плажове, е наясно, че по тях кокосови палми няма. В един участък от пясъчната ивица има пластмасови палми, по които целогодишно си висят изкуствени кокосови орехи. 

Шегата - очевидна (и дори болезнена) за варненци, обаче е останала незабелязана от телевизията, която я излъчи, както и за редица сайтове, които разпространиха "горещата" новина. 

П.П. А авторът на новината Иван Мичурин е известен с това, че е създал най-различни нови плодове - хибриди. За него определено би било предизвикателство да накара пластмасова палма да даде плод. Какъвто и да е.