"Зелена зона" за паркиране в "Капана" от 1 ноември

До края на месеца ще бъдат поставени необходимите пътни знаци в района

През средата на октомври ще завърши вторият етап от превръщането на Капана в пешеходна зона, обяви кметът на Пловдив Иван Тотев. За тази година за проекта са предвидени 500 хил. лв., а за 2015 още 2,5 млн. лв. за ремонт на тротоари, паважи и калдъръм, каза Тотев.

Експертен съвет по организация на движението тази седмица ще обособи "зелената зона", в която ще действат ограниченията за паркиране. Очаква се тя да е заключена между улиците "Железарска", "Райко Даскалов", "Стефан Веркович" и "Княз Богориди".

До края на месеца ще бъдат поставени необходимите пътни знаци и от 1 ноември "зелената зона" в Капана ще започне да действа, обяви зам.-кметът Александър Държиков. Засега "зелената зона" ще работи в часовия пояс, в който действа и "синята зона", т.е. от 8,30 до 17,30 часа, допълни Държиков.  

Припомняме, че Право да паркират в обособената "Зелена зона" ще имат собствениците на коли, които живеят там, имат адресна регистрация или са наематели на имот в квартала.В „Зелената зона“ ще може да се паркира срещу 50 лв. на година, но само срещу издаден пропуск. Паркоместата в Капана са между 80 и 100, като до 20% от тях ще могат да бъдат ползвани и срещу служебен абонамент от 200 лв. на месец.