Още един остава в ареста след наркоакцията в "Максуда"

Крими

08-12-2014, 16:13

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Общо 10 мъже и 1 жeна вече са обвиняеми

Първоначален арест за поредния наркодилър от варненския квартал "Христо Ботев", наложи днес Варненският окръжен съд. Венцислав Асенов, еедин от 10-те мъже, задържани по време на специализираната полицейска акция в "Максуда" миналата седмица. Сред разследваните има и една жена.

Асенов е 11-ят, който Варненска окръжна прокуратура привлече като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР във Варна за притежание на наркотици и разпространението им. От дома на обвиняемия органите на реда иззели метаамфетамини, кокаин и други забранени от закона вещества, както и везна за дозиране на наркотиците. Разпитани пред съдия са множество свидетели, които разказали, че Венцислав, чийто прякор е "Латата" редовно продавал от дома си дрога. Експертна справка потвърдила, че иззетите вещества са наркотици.

Днес Варненският окръжен съд анализира всички гласни доказателства, материалите и заключенията на експертните справки. Съдът намира, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което се разследва. Разпространението на наркотици е тежко, умишлено престъпление по смисъла на закона, а наказанието е от 2 до 8 години затвор и глоба. Независимо, че Венцислав има чисто съдебно минало, отглежда 2 деца и има постоянен адрес, съдът намира, че има реална опасност ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Основание за този извод съдът намира не само в продължителния период, през който Асенов е разпространявал наркотици, но и във факта, че го е правил от дома, в който отглежда двете си деца.

Ако Венцислав Асенов обжалва определението на ВОС за първоначалния си арест, той ще се яви пред Варненския апелативен съд на 16 декември 2014 година от 10,00 часа.