Слави Бинев: Днес кофите с помия дойдоха малко в повече

Взех решение за оттегляне от председателското място в Комисията по културата и медиите отдавна, заяви Бинев

Взех решението за оттегляне от председателското място в Комисията по културата и медиите отдавна. Това каза на брифинг в парламента Слави Бинев, който подаде оставка като председател на Комисията по културата и медиите, предаде репортер на Bulgariautre.

„Още преди седмица исках да говоря със своите колеги, обсъждахме го, имаше най-различни варианти. Днес наистина мисля, че вече кофите с помия дойдоха малко в повече – дори и на човек, който може да носи като мен”, заяви Бинев.

Той пожела големи творчески успехи на всички културни дейци, много пари и правилата да важат за всеки един от тях равно.

„На медиите искам да пожелая да дойде някой, който да помогне ние да не сме вече с трицифрено число надолу по свобода на словото, както е в „Репортери без граница”, а наистина да се направят правила, които да направят медиите свободни.

Много от вас знаят моето минало, което бе различно интерпретирано. Там е ясно едно – мафията не може да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино днес вечерта от моя череп, образно казано”, посочи Слави Бинев.

„Пожелавам да дойде някой, който да може да промени тези правила в угода на всички нас – хората, които да могат да аплодират тези, които се изправят срещу проблемите и да скачат срещу тези, които седят кротко и чакат просто времето да изтече. Дано да разбирате тази моя стъпка назад. Всъщност трябва да се знае – когато човек прави 2-3 стъпки назад, не му се присмивайте – може да се засилва”, подчерта той.

„Бъдете сигурни в едно – аз дори вече направих много за културата. Сигурно няма пиар агенция, която може да плати 10 дена, върху които те можеха да изложат своите проблеми. Тези 10 дни са едно от малкото неща, които успях да направя в това време”, заяви още Бинев.