Георги Гергов иска да е кмет на Пловдив

Известният във Варна със сагата около "Дупката" бизнесмен е първият, заявил мераци за поста

Бизнесменът Георги Гергов се готви за кмет на Пловдив в изборите догодина. Преди две седмици той подаде оставка като лидер на градската организация на БСП, поемайки вината за слабите резултати на вота през октомври, но възнамерявал да се предложи отново за поста на предстоящата градска конференция в неделя.

"Аз нямам от какво да се страхувам и притеснявам. Крайно време е вече БСП да излезе с лидера си за кандидат-кмет", заявява Гергов пред местния "Марица" и уверява, че вече е взел решението за себе си. Крайната дума обаче щели да имат местните структури и ръководството на партията.

Известният във Варна със сагата около "Дупката" бизнесмен е първият от пловдивските политици, който открито заявява желанието си да се кандидатира за кмет на града през следващите 4 години.

"Не мисля, че имам сериозни опоненти", смята Гергов, но според източници на Varnautre.bg от Пловдив, той не е сред любимците на съгражданите си и няма никакъв шанс да им стане кмет.

Това ще бъде втори опит за червения бизнесмен - първия път, на изборите преди 7 години, Гергов беше издигнат като кандидат за кмет от Инициативен комитет, но сам се отказа, когато стана ясно, че никой няма желание да го подкрепи.