Джорджия Кадоглу влезе в Топ 10 на най-добрите в плуването

Василики Кадоглу и спряганият за суперталант Дениел Нанков от ПСК Черно море не получиха заслужено признание

Състезателката на варненския клуб Астери Джорджия Кадоглу се нареди на 9-а позиция в класацията на родната федерация по плувни спортове. На церемонията, която премина без медиен шум, федерацията награди Топ 10 на най-добрите ни състезатели за годината, както и Топ 3 на треньорите. 

Според централата №1 е Нина Рангелова (Младост’91 – Пловдив) - 865 т. Лъчезар Шумков от Люлин (София) пък е реално плувец №1 при мъжете, тъй като пред него е само Рангелова, независимо от второто му място в десетката.

Любопитното е, че сестрата на Джорджия Кадоглу - Василики и спряганият за суперталант Дениел Нанков от ПСК Черно море не получиха заслужено признание. Причината е, че от БФПС не бяха се постарали да отличат с допълнителни награди плувците. За героите в останалите дисциплини – синхронно плуване, скокове във вода, височинни скокове (Тодор Спасов е участник в Световна купа и мондиал) нямаше нищо.

Отсъстваха призове за постижение и откритие на годината, спортно дълголетие, за ветеран №1, както и за отбор, и за параолимпиец. Последното е много обидно, защото родното плуване има медалисти от Параолимпийски игри и шампиони от състезания за хора с различни видове увреждания. И пак от БФПС пропуснаха да зарадват журналист и деятел.