Колко трябва да си нагъл и тъп?

Варненци негодуват срещу облепените в обяви нови указателни стълбове в центъра

Точно този въпрос си задава наш читател, който днес отново се натъкнал на "активист", разлепящ реклами за нощувки в центъра. Навсякъде, където му падне, но "очевидно най му харесва на новичко и чисто" - т.е. върху чисто новите стълбове, указващи забележителностите на Варна, негодува гражданинът репортер Михаил Русев. 

Именно тези обяви за нощувки гледаме по всички възможни стълбове в центъра на града. Тъкмо сложиха новите лампи по Главната и хоп - "Нощувки в центъра". Дълго време всички дружно беснеехме срещу тази наглост и най-накрая въпросният "рентиер" попадна в обективите. Спомняте ли си го?

Читатели го разпознаха като "арменеца Мардик, който живееше на ул. Преслав, до католическата църква".

Въпреки че беше хванат в крачка и заснет на местопрестъплението, варненецът, който "обича да ака на метеното" (както постепенно стана известен сред живеещите в центъра), все още не е глобен. 

Днес дори ставаме свидетели на това, че той не само безнаказано продължава да цапа града ни, но и явно бизнесът му процъфтява, тъй като си е наел и "рекламен агент". Вместо якия червендалест чичо, преди обед старателно "плюнчеше" бележките друг чичо, но видимо пооръфан - т.е. наемник. 

"Този път нищо не казах, само снимах. Първо, че бързах, второ, че ми стана ясно, че този е някой нещастник, който ще заработи 2 бири най-много", разсъждава Русев.

"Надявам се все пак Общината и полицията да намерят законов начин да се справят с този наглец и да си опазят имуществото", почти оптимист е Михаил. "Но във всички случаи, аз лично предлагам, да вземем всички да му звъним на този бизнесмен и да искаме нощувки, или пък да отидем у тях и да му налепим вратата с плакати, така че да не може нито да излезе, нито да влезе. Който го интересува, ще му кажа къде живее. Но тука реклама няма да му правя", категоричен е будният гражданин.

Иначе наказанието за нарушители, които лепят обяви и афиши на нерегламентираните за това места, е 500 лева. С уточнението, че трябва да бъде спипан на място от органите на реда.