Деретата са чисти, ще видим до кога

Мисия Варна

21-01-2015, 13:27

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

От общината призовават жителите на Варна за опазване чистотата на деретата, а при всяко установено изхвърляне на отпадъци нарушителите ще бъдат санкционирани.

Аварийното почистване на деретата във Варна приключи, съобщи Тодор Иванов, зам.-кмет на общината.

На територията на район "Приморски" беше почистено "Кемер дере" в участъка северно от бул. "Христо Смирненски" до административен адрес "Кемер дере" 14, в "Одесос" - охранителният канал и дерето по ул. "Струга" и ул. "Княз Черказки" - от бул. "Цар Освободител" до заустването във варненското езеро.

В район "Младост" са финализирани дейностите по почистването на дерето в СО "Сълзица", вливащо се в дерето в м-ст "Пчелина".

Приключи почистването и на дере "Налбанка" в район "Владислав Варненчик" – в участъка от пътя, водещ към "МЗ – 60", до езерото, и от бетонов възел "Хелиос-99" до бетонов възел "БетонКом".

Завършиха и дейностите по двата охранителни канала на територията на район "Аспарухово" – източен охранителен канал на ул. "Моряшка" и западен - на ул. "Горна студена". Това е второто почистване на деретата след миналогодишното наводнение. Готови са и деретата в селата Константиново и Тополи. От общината призовават жителите на Варна за опазване чистотата на деретата, а при всяко установено изхвърляне на отпадъци нарушителите ще бъдат санкционирани.