Как работи Инспекцията по труда във Варна?

В единствения ден, в който се дават трудово-правни консултации, Инспекцията реши да се отдаде на петъчна сиеста

Инспекцията по труда във Варна реши да си направи петъчна сиеста, вместо да дава трудово-правни консултации на граждани, разказа възмутен читател на Varnautre.bg. Иван Иванов е на път да изгуби шанс за започване на добре платена работа, заради това, че ведомството е решило да не ръботи в петъчния ден и да даде така необходимата му трудова-правна консултация. 

Ето какво разказа потърпевшият, който е решил да се оплаче дори на кмета на града Иван Портних. 

"Бих искал да ви информирам относно неразбираем за мен подход на "работа" в Инспекцията по Труда - град Варна. От известно време имам трудово-правен проблем, който ми пречи да започна работа. Реших да се обърна за към Инспекцията по Труда, която посетих понеделник (19.01.) за консултация.

Още с влизането в сградата на ул. "Христо Самсаров" 2А, ме посреща "информационно табло" с хвърчащи и омачкани листи А4, от което не можах да разбера абсолютно нищо. Реших да попитам къде и кога се провеждат консултациите.

На първата врата видях лист А4 залепен с тиксо, на който е написано с големи букви и няколко по-големи удивителни "ТУК НЕ Е ИНФОРМАЦИЯ !!!", това ме посрещна и на втората врата. Видимо имаше логика да са залепени тези уточнения на вратите при положение, че от "информационното табло" не се разбираше нищо, а така и не разбрах къде е Информацията. Реших да почукам на третата врата, като най-неутрална без никаква информация на нея. Слава богу, жената беше достатъчно любезна да ми обясни, че консултациите са само в петък от 09:00-12:00 часа.
Трябваше да изчакам още четири дни заклещен в моят проблем до днес петък 23.01.2015. Реших да отида един час по-рано, защото очакваш да има опашка, все пак тези консултации са само един ден в седмицата и то в рамките на 3 часа.

В 08:00 часа вече бях там и на вратата за консултации видях стандартният формат и начин за поднасяне на информация от Инспекцията по Труда - гр. Варна, а именно във формат А4. Този път обаче не беще хвърчащ лист, а прилежно сложен в джоб и залепен стабилно с тиксо за съклото на вратата. Гласеше "Няма да се дават трудово-правни консултации в петък 23.01.2015 г."

Сега съм със завързани ръце и трябва да чакам още една седмица през, която не мога да реша своя проблем и да започна работа. От друга страна ще изпусна много добре заплатена работа, защото никой работодател няма да ме чака 2-3 седмици. В този случай съм осъден да направя като повечето млади хора в България, да търся реализация в чужбина!"