Започва масово обновяване на детските площадки, първите 8 ще са мостра

26,5 млн. лева е бюджетът на Варна за инфраструктура

Пълен списък на детските площадки, които ще бъдат изцяло ремонтирани от община Варна, вече е изготвен от районните администрации. За 8 от тях вече има и изготвени проекти и фактическото строителство ще стане в най-кратки срокове. Те ще бъдат мостри, на които варненци ще могат да видят както съоръженията, така и изпълнението. Веднага след това ще започне и по-мащабното реновиране на над 230 детски площадки в града. Парите за тях идват от 15 млн. лв. облигационен заем, който общината изтегли и е заложен в бюджета за инфраструктура за 2015-а.

Кварталните площадки ще бъдат в три категории - за деца до 3 години, за деца от 3 до 12 години, а на места ще има и за малчугани с увреждания. Където терените пизволяват, площадките ще бъдат комбинирани.

Ремонтите на площадките включват и рехабилитация на околната им инфраструктура - подходи, градинки, плочници.

26,5 млн. лева е бюджетът на Варна за инфраструктура през 2015-а. 4 милиона от тях са за ремонти на пътища, 22 млн. лв. са за ново строителство на улици и булеварди и 800 000 - за проектиране и планиране.

Тази година са заложени пари за ремонт на втория етап на бул. "Трети март" до ул. "Вяра", за изготвяне на проект за основен ремонт на Аспарухов мост, за изграждане на нов парк във Възраждане и за рехабилитация на този във "Владиславово".