Внасят обвинителния акт за убийството на Хюлия

Единствен заподозрян е приятелят й Иван Тодоров

Година след убийството на красивата Хюлия Маджар от варненското с. Белоградец обвинителен акт ще има. Това признава пред “24 часа” говорителят на окръжната прокуратура Радослав Лазаров. Той добави, че разследването вече е приключило.

Както е известно, единствен заподозрян е приятелят на Хюлия Иван Тодоров.

Той бе арестуван на 7 януари м.г. на влизане в Холандия, а на 24 март поиска от Варненския окръжен съд да остане в ареста, защото се страхувал от линч и отмъщение.

Веднага след убийството Иван бе арестуван от полицията и пуснат. След което тръгна с кола през Румъния за Холандия. По-късно стана ясно, че Тодоров вече имал присъда за грабеж.

“Цялото село е притихнало, даже хората искат да забравят трагедията. Мнозина си мислят, че на Иван ще му се размине. Родителите на Хюлия са все така в мъка, не споделят нищо за трагичната си загуба”, каза кметът на Белоградец Али Хасанов.

Преди година той първи разкри, че най-вероятно убийството на младото момиче е от ревност.

“Толкова пъти вие сте ми правили кафе. Нека сега аз да ви почерпя.” Това били последните думи на Хюлия Маджар 15 минути преди полунощ на 1 януари.

Преди момичето да се отправи към бара в механата на баща си, където тя и 15-ина приятели се събрали да доизядат храната от новогодишната нощ, телефонът звъннал.

“Връщам се след 15 минути”, казала Хюлия. И добавила, че навън я чака Иван, стар приятел и съученик от варненската гимназия “Д-р Иван Богоров”.

“В компанията ни беше и бившият приятел на Хюлия от селото - Аксел. Даже Хюлия му се обади на няколко пъти. Към 1,15 ч обаче всички си тръгнахме и никой не обърна внимание, че я няма”, казва приятелка на загиналата.

На следващия ден братът на момичето Ахмед, който скоро щял да прави годеж, се събудил към 10,30 ч. Отишъл да види къде е сестра му, но стаята била празна

Той легнал да си доспи и след час отново я потърсил. Видял, че Хюлия я няма и се обадил на майка си Ремзие.

Двамата звъннали на двата телефона на момичето, но те били изключени. Бащата Назми се разтревожил и тръгнал да търси дъщеря си по пътя. Минал през съседното с. Млада гвардия и под надлеза на магистрала “Хемус” видял следи от кръв.

Цялата статия можете да прочетете тук.