"Да си признаем за извънземните!", призова съветник на Обама

Според американската преса Джон Подеста ще се включи в предизборната кампания за президент на Хилари Клинтън

Висш чиновник, близък до президента на САЩ, заяви, че истината за НЛО трябва да бъде разкрита на американския народ, предадоха световните агенции. По време на последния си ден на служба в Белия дом напускащият старши съветник на Обама, Джон Подеста, изброи най-успешните си мигове и най-големите си съжаления за последната година. Най-важното сред тях е лишаването на американския народ от истината за НЛО.

Дългогодишното увлечение на 66-годишния Подеста по НЛО е добре документирано и единствено кратката политическа пауза, когато той е ръководител на администрацията на президента Бил Клинтън, го разделя с него, припомня YAHOO NEWS.

При напускането си на администрацията на Обама Джон Подеста написа в Twitter : #thetruthisstilloutthere (истината остава там някъде), намеквайки за сериала "Досиетата X", и призова американското правителство да публикува всички документи за извънземните.

През 2002 г., по време на пресконференция, организирана от Коалицията за свобода на информацията, Подеста говори за важността на публичното оповестяване на разкритията за НЛО.

"Дойде време да се разбере, че истината е някъде там. Трябва да направим това, наистина, защото е вярно. Трябва да го направим, честно казано, защото американците могат да се справят с истината. И трябва да го направим, защото е такъв законът", казва той.

Преди това Джон Подеста написа и книга: "НЛО доказателствата на генералите, пилотите и официалните правителствени лица".

След съобщението на Подеста в Twitter в петък, Washington Post припомни за разговора на един от репортерите на вестника с Подеста през 2007 г.

Карън Тумулти го е помолила да коментира факта, че библиотеката на Клинтън в Литъл Рок, Арканзас, е била засипана с искания по Закона за свобода на информацията от търсещите електронна кореспонденция с термини като "Досиетата Х" и "Зона 51"

Отговорът на Подеста чрез говорителя му бил: "Истината е някъде там" – слоган на телевизионния сериал "Досиетата Х".

Според американската преса Подеста ще се включи в предизборната кампания за президент на Хилари Клинтън. Той бе и част от екипа на президента Бил Клинтън в Белия дом.