Върховен съд гледа делото за жестокото двойно убийство край Камчия

Жертви на престъплението, извършено през месец април 2007 г., са Димитринка Пекова и Венцислав Евтимов

Върховният касационен съд ще разгледа днес делото за жестоко двойно убийство край река Камчия, по което има четири доживотни присъди, издадени от Варненския окръжен съд и потвърдени на втора инстанция, информира Дарик Варна.

Подсъдими са управителят на "Трансинс рециклираща компания" Николай Николов, административният директор на фирмата Ганислав Начев, охранителят Мартин Стоименов и неговият приятел Илчо Адамов.
Жертви на престъплението, извършено през месец април 2007 г., са Димитринка Пекова (27 г.) и Венцислав Евтимов (48 г.). Чрез фалшив договор те успяват да получат около 40 000 лв. от компанията "Трансинс рециклираща компания". Според решението на Окръжния съд убийствата им са поръчани от Николай Николов. Ганислав Начев подмамва двойката, представяйки се за фалшив клиент, и тя е отвлечена на пътя между селата Генерал Кантарджиево и Кичево от Мартин Стоименов и Илчо Адамов. Пекова и Евтимов са закарани близо село Круша. Там са бити, ръцете и краката им са вързани и със закачени метални тежести са пуснати живи в река Камчия. Труповете на жертвите бяха открити седмици по-късно.
Четиримата подсъдими получиха доживотни присъди от Окръжния съд през 2011 г., а на следващата година наказанията им бяха потвърдени от Варненския апелативен съд. ВКС обаче върна делото за повторно разглеждане с указания да се проверят щателно обясненията на Николов, Начев, Стоименов и Адамов. В средата на миналата година новият състав отново потвърди присъдите и делото стига за втори път до най-висшата инстанция.
В жалбата си до нея подсъдимите искат решението на Варненския апелативен съд да бъде отменено и делото пак да бъде разгледано от друг състав или присъдата да бъде изменена в по-лека. Процесът трябваше да стартира на 2 декекмври 2014 г., но беше отложено заради заболяване на адвоката на Адамов.