Има заподозрени по делото за убийството на Немцов

Колата, с която са се движели килърите на опозицианера, е открита

Директорът на руската служба за федерална сигурност Александър Бортников каза пред медии, че има заподозрени по делото за убийство на политическия опозиционер Борис Немцов, предаде Интерфакс.

Бортников допълни, че работата на следствието продължава, но на този етап не може да каже нищо повече.

Междувременно стана ясно, че колата, с която са се движели убийците на Борис Немцов, е открита, съобщи агенция "Новости" с позоваване на руския канал РЕН ТВ.

Колата, открита вчера вечерта, била подложена на оглед от специалисти "едва ли не до последното винтче", твърди РЕН ТВ.

Била разпитана собственичката на колата. Според руския ТВ канал, при разпита било установено, че тя не била свързана с покушението, тъй като отдавна продала автомобила.
Колата била с регистрация от Подмосковието, а моделът бил копие на шевролет "Ланос" - ЗАЗ Chance, произведено в Украйна.

Припомняме, свидетелката на убийството на Борис Немцов - Анна Дурицкая, заяви, че не е видяла лицата на убийците му, както и че не може да посочи модела на колата.
Килърите не са засечени и от камерите по маршрута на бягството им, тъй като те или са били повредени, или изключени, или са били насочени така, че убийците не са попаднали в обсега им.

При издирването на колата следователите търсели форд или КИА, а не шевролет, както се оказало впоследствие.

Според разследването, покушението срещу Немцов, било подготвено от хора от кавказки произход.

В колата, за която се съобщава, че е на убийците, били намерени косми. Те можело да бъдат оставени "само от килърите", твърди руското следствие.