Пишман шофьорка прати 73-годишна варненка в болница

Войната на пътя продължава с пълна сила, уязвими са не само пешеходците

Зачестяват случаите на блъснати пешеходци, пресичащи на зелено или на пешеходни пътеки във Варна. Най-пресният случай е от снощи около 18 и 30 часа, когато 73-годишна варненка беше отнесена по бул. "Мария Луиза" в посока центъра на града. Жената била блъсната от лек автомобил "Рено", управляван от 61-годишна пишман шофьорка. Вследствие на удара жертвата получава контузия на главата, ляво бедро и кръст. Оказана и е медицинска помощ и е освободена за домашно лечение. Опасност за живота и няма, твърдят лекарите.

Войната на пътя продължава с пълна сила. Уязвими са не само пешеходците. Около 20 часа снощи на бул. "Княз Борис", в посока центъра на града, 39-годишен шофьор на такси сече пътя на движещия се след него автомобил докато прави завой надясно към пътен възел "Почивка" и преминава от лява лента. Фолксвагенът, движещ се попътно го помита. Вследствие на инцидента таксиметровият автомобил се преобръща извън платното за движение. Водачът Р.К. е получил контузия на глава, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

Неспокойно е движението и извън града. Вчера сутринта около 07:30 часа, на пътя от Провадия за Айтос, след разклона за село Кривня, 20-годишно момче от Провадия с лек автомобил "Опел" прави рискована маневра при завой на ляво и е блъснат от "Пежо", движещо се попътно. Вследствие на инцидента са пострадали водачът и пътник от втория автомобил, и двамата на 37 г. от Девня, които са с контузии на гръден кош. Прегледа ни са и са освободени, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.