Хърватия сменя стадиона за мача с България

Срещата ще е в Сплит

Хърватия ще приеме България в евроквалификациите в Сплит. От местната федерация решиха да променят малко обстановката за националния си отбор и следващите две домакинства на тима ще са на „Полюд”, а не на „Максимир” в столицата Загреб, където се играха последните срещи на тима.

Първият от въпросните два мача е с Италия на 12 юни. В него Хърватия ще играе без публика, след като бе наказана от УЕФА заради изстъпленията на феновете при гостуването на Италия на "Сан Сиро", завършило 1:1.

Мачът с България пък е на 10 октомври.

"Решихме и двата мача да са на "Полюд". Наказанието от УЕФА е драконовско и ще го обжалваме, макар надеждите да бъде смекчено да са минимални. Държим на този стадион, защото, ако все пак от Нион уважат молбата ни, а ние сме заявили друг, ще имаме проблеми да го сменим. Искам да намерим тези фенове, които станаха причина за санкцията, и да бъдат наказани. Защото губим половин милион евро само от билети. На милиони се изчисляват пропуснатите ползи от туризъм за Сплит и футболния съюз. И всичкото това заради някакви си 400 ултраси", президентът на хърватската федерация Давор Шукер.

Хърватска отнесе и 50 000 евро глоба за расистки обиди при 5:1 срещу Норвегия.