Безплатни турове за тайните на Морската градина и Възрожденска Варна

Една от най-известните забележителности на Варна - Морската градина, сама по себе си е безкраен източник на съкровища

Безплатна туристическа обиколка в Морската градина ще разкрие непознати факти за нея. Турът започва на 2 май от 13:00 ч. Сбореният пункт за него е ул. "Генерал Колев" 54, където е офиса на Beehive Co-working Space/Споделено работно място.

Една от най-известните забележителности на Варна  - Морската градина, сама по себе си е безкраен източник на съкровища. Там са концентрирани както художествени паметници, така и архитектурни забележителности и великолепна паркова среда. Историята на Морската градина, поднесена пред всеки един от обектите дава възможност за нов поглед над този варненски символ.
На 3 май в 13:00 ч. пък ще има безплатна туристическа обиколка до обекти имащи отношение към Варна преди Освобождението. Почти непозната остава историята на възрожденска Варна. Твърде малко и разпръснати са останалите следи на материалната култура от този период, а само чрез опознаването на историческото наследство се гарантира съществуването му в бъдеще. Все още има и няколко ансамбъла, които като машина на времето могат да ни откъснат от съвремието и да ни върнат преди 1878 г. Сборният пункт за началото на обиколката също е на ул. "Генерал Колев" 54.

Проектът "Непознатото минало на Стара Варна” се реализира в партньорство между НПО – Beehive Co-working Space/ Споделено работно място, варненската софтуерна компания "158 ООД", с финансовата подкрепа на Фонд “Култура”- Община Варна.