18 юни: Бъдеще несвършено

Слънце в Близнаци, Луна в Рак. Астрологична картина на деня

В четвъртък мислите ще ни теглят към миналото и с носталгия ще потънем в размишления и спомени - за родното място, за хора, с които ни свързват сърдечни нишки и духовна близост. А семейните ценности и традиции ще придобият особена привлекателност и смисъл. Посетете родителите си, обърнете внимание на децата и на тези, с които споделяте радости и несгоди. На фокус днес ще бъдат взаимоотношенията с близките, а там се ценят най-вече надеждността и споделената грижа.

Миналото може да ни напомни за себе си и чрез възможности, предоставящи ни шансове да се завърнем към незавършени дела и, за щастие, да ги доведем до логически завършек, при това в изумително кратки срокове. А във вечерните часове ще се появи и първият Лунен сърп, отбелязващ началото на активния период в Лунния цикъл. Ще можем, а и ще трябва, да изберем нови направления или да запазим досегашния курс, но вече съобразявайки се с актуалните изменения в обективните обстоятелства. Те ще ни предоставят достътъчно възможности за маневри, необходимо е просто да проявим търпение и да ги изчакаме да се изяснят.

Работа и бизнес
Мнозина днес ще почувстват прилив на енергия и оптимизъм. Насочете ги по същество в непосредствените си планове и задачи. Петък и събота ще ни дадат далеч по-добри предпоставки да се концентрираме в бъдещето и да се посветим на срещи, обмисляне и обсъждане на перспективи и възможности.

Здраве, хранене и красота
В природата и тялото протича процес на обновление и намесата в него е нежелателна и дори вредна. Това е ден за натрупване на енергиен потенциал, пречистване и подмладяване на организма. Почистете кожата и се погрижете за нея с подмладяващи средства. Сега е моментът да започнете дерматологично лечение, както и да стартирате нов двигателен или хранителен режим. Необходимо е да се вслушате в нуждите и желанията на тялото си - днес то само ще ви подскаже какво му е необходимо и какво му вреди. Доверете се на своята интуиция и ако някой вкус или храна предизвикват отвращение у вас, по-добре го изключете поне за месец от менюто си. Напротив - ако нещо силно привлича вниманието ви, то най-вероятно е нужно и полезно за организма ви, независимо от съветите на диетолозите.