12 от натровените в Рибарица деца се прибраха във Варна

Животът

18-06-2015, 09:59

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Третокласници от Варна се натровиха на летен лагер в Рибарица (обновена)

В сутрешните часове други две деца са получили неразположения, изразяващи се в разстройство и повръщане

12 от третокласниците, които се натровиха на лагер в Рибарица, вече са се прибрали с родителите си във Варна. Сред тях има и такива, които не са били с неразположения, но майките и бащите им са преценили, че е по-добре да се приберат у дома.

Към момента в ловешката болница остават трима малчугани, като според наблюдаващия ги лекар състоянието им се подобрява. Снощи в здравното заведение са постъпили общо четири възпитаника на варненското СОУ "Гео Милев", на тази сутрин родителите на един от тях са решили наследникът им да не остава в здравното заведение, след като може да пътува.

В сутрешните часове днес други две деца са получили неразположения, изразяващи се в разстройство и повръщане. Правят им се изследвания, като се още не е ясно дали ще бъдат хоспитализирани, каза за Varnautre.bg директорката на СОУ "Гео Милев" Йорданка Юнакова. Майката на едно от тях е в лагера.

Останалата част от децата са добре, увери Юнакова. По думите й третокласниците ще отпътуват обратно за Варна едва след като лекар увери, че могат да пътуват. Чакат се и пробите от храните, които са консумирали учениците в хотел "Арго". Според лекар от Регионалната здравна инспекция в Ловеч, който е разговарял с родители, става въпрос за хранително натравяне. Мнението на лекарка от болницата пък е, че децата са повалени от летен вирус.