Емил Скорчев: Безсмислено е да живея дамгосан като убиец

Живот за живот - това е, казва в интервю културистът, заклал жена си

Емил Скорчев, който уби съпругата си Керанка, и настоя за смъртна присъда по-късно, е искал да умрат заедно. "Обичах я до смърт, исках да умрем двамата. Мислех, че ще ни разделят. Не мислех нормално в този момент", описва момента на убийството културистът в интервю за bTV.

"В един момент жена ми каза, че не я обичам. Аз й казах: Ти луда ли си, ма. Кой не те обича? Спрях колата, слязох и започнах да се мушкам в корема. Мислех, че тя ще ме спре. Защото много пъти, като сме се карали, тя е взимала ножа, започвала е да се мушка в корема. Друг път тръгва да скача от терасата, аз пък се бях наръгал около корема. И така сме правили, за да се спираме. Така знаехме, че единият държи на другия. Малко луда беше нашата любов",разказва осъденият на 25 години затвор мъж.

Споделя, че е наранявал Керанка при караниците си. "Пердашихме се там. Тя ме биеше с лъжици, така бяхме и двамата буйни, агресивни. Това беше животът ни. Затова отидохме на село, за да сме непрекъснато заедно", обяснява Скорчев.

По думите му нещата се усложнили след смъртта на баща му, който оставил дългове. Заради липса на доходи Емил и сърпугата решили да убият баба му, за да получават пенсията й. Сега не вижда смисъл да живее и иска да отиде при близките си. "Да съм дамгосан като убиец. Няма смисъл от това нещо. Живот за живот - това е. Поне ще знаят хората, че когато някой посегне на друг, може да бъде следващият", казва Емил Скорчев и все пак вярва, че има прошка за всеки, стига да я поиска с цялото си сърце.

Цялото интервю с Емил Скорчев можете да прочетете тук.