Културистът Емил признал за убийството на жена си и за екзекуцията на баба от село

Свидетели на кървавата драма край гробищата на Тополи станали цветарки и шофьори

"Попаднахме на такова клане... Такъв ужас не сме виждали!" - това казали в един глас шофьори и пътници на петте коли, станали неволни свидетели на зверската касапница, която потресе Варна в ранната неделна сутрин. Около 8,30 часа по пътя за гробищата в село Тополи 32-годишният Емил Скорчев накълца до смърт своята съпруга, на 28 г., а след това заби ножа във врата си.

"Чухме виковете на младеж, който видял с очите си спрян бял пикап, от който изскочила жена, мъжът й я настигнал и започнал да я коли. Младият мъж крещеше за помощ и тогава разбрахме, че нещо се случва", разказаха цветарките Таня и Нина, които имат павилион пред гробищния парк. След това минали петте коли с хората, които видели убиеца касапин да кълца врата си. Собственикът на цветарския павилион, известният варненски зевзек Росен Марков, който по това време бил там и чул разказа на пребледнелите пътници, звъннал веднага на тел. 112. От там му казали, че някой вече го е изпреварил и са изпратили полиция и линейка на мястото на инцидента. Около 9 часа районът, където се разиграла кървавата драма - до бившата месарска фабрика "Чико", бил отцепен. Но доктори и полицаи не могли да припарят до жертвата и ранения убиец заради два питбула, които изскочили от пикапа и били озверели от случилото се със стопаните им.

В багажника имало и две маймунки

На място веднага била извикана пожарна, като огнеборците насочили голяма струя от автомобила към озверелите псета, за да ги укротят. Единия питбул успели да хванат, но другият избягал. Когато доближили безжизненото тяло на жената, лекарите установили само нейната смърт. Тя издъхнала от голяма кръвозагуба. Според запознати с разследването, жената имала множество прободни рани, причинени с голям нож. Кръв шуртяла и от врата на Емил. Веднага му оказали бърза помощ. Още при задържането той бил в съзнание и признал пред полицаи, че е извършил убийството, както и това, че през април екзекутирал баба в добричко село, научи "Стандарт". В момента разследващите проверят дали Скорчев наистина е двоен убиец.

Според една от версиите той посегнал на жена си в пристъп на голям гняв заради силна ревност. Докторите са се борили цяла нощ за живота на младия мъж, настанен в реанимацията на МБАЛ "Света Анна". От вчера сутринта той е преместен в отделението за съдова хирургия, където през цялото денонощие се охранява от полицаи.

Емил е син на известния варненски уролог от Военноморска болница Варна д-р Петър Скорчев, който се застрелял преди 3 г. Тогава

трагичният инцидент остана потулен

за медиите. Според близки на семейството самоубийството е станало на 13 август 2011 г., а лекарят посегнал на живота си заради неприятности, свързани със сина му. Според близки на фамилията Емил е бивш шампион по културизъм и е вземал анаболи. А според лекари те разстройват силно психиката и предизвикват агресия. Д-р Скорчев отглеждал Емил сам. И близки на семейството признават, че не могъл да преглътне мъката, че не може да излекува сина си от зависимостта му към анаболите.

Във фаталната сутрин Емил и съпругата му отивали на гроба на покойния му баща. Те често идвали тук. Неотдавна искали да влязат в гробищния парк след 19 часа, когато вече е затворен, но тогава Скорчев вдигнал голям скандал на охраната.

Всичко по темата: Кървава драма край гробищата в Тополи