Спартак играе с Лудогорец в Разград

В морската столица очакват варненско дерби на финала за зонален първенец

Ветераните на Спартак Варна ще играят срещу Лудогорец в Разград в сряда от 14,30 часа. Както е известно жребият за надпреварата определи ексфутболистите на "соколите" да срещнат "орлите" във 2-ия кръг на футболното първенство. Двубоят трябваше да се играе на неутрален терен, но след договорка между двата тима, се взе решение да е в Разград.

В първия мач варненци се наложиха с разгромното 10:1 срещу Светкавица (Търговище) на СК "Локомотив".

Трябва да се отбележи, че селекцията на Спартак Варна за настоящата кампания е доста сериозна. В редиците на "соколите" играят много опитни и в същото време действащи футболисти, които се подвизават в шампионата на Североизточната "В" група. Сред тях са Живко Бояджиев, Марин Петров, Траян Дянков, Диян Генчев, както и Николай Станчев, Бойко Косев, Иван Караджов, братята Стефан и Диян Дончеви, и др.

На вратата пък е Георги Арнаудов, а втори вратар - националът по плажен футбол и футзал Костадин Иванов - Марата.

По същото време в Попово другият варненски тим - Черно море ще мери сили в един мач с Дунав (Русе). "Моряците" са претенденти за зонален първенец, който се класира за ½-финалите в държавното. В първия си мач подопечните на Стефан Богомилов и Тодор Марев победиха Шумен с 3:2 в Провадия.

В редиците на "зелено-белите" личат имената на Илиан Илиев, Пламен Тимнев, Валентин Станчев, Станислав Стоянов, Тодор Каменов, Бойко Каменов, Петьо Костадинов, Енгибар Енгибаров, Пламен Панайотов, Неделчо Добрев, Веско Бранимиров, Даниел Калчев, Валентин Вълков и др.

При елиминиране на своите съперници Спартак и Черно море ще се срещнат във финален мач за определяне на зонален първенец. Варненско дерби, каквото в морската столица не е имало от повече от 5 години, се очаква с нетърпение от любителите на футбола в града, макар и на ниво ветерани.