Убийството на ул. "Хан Крум" - извършено пред очите на дете

Стрелецът още се издирва

Наглото убийство на ул. "Хан Крум" на хотелиерa Тинко Георгиев е извършено пред очите на дете на възраст 5-6 години, научи Varnautre от свои източници. Малко преди 17 часа килърът позвънил на вратата в дома на Георгиев. Отворила съпругата му, която била избутана от мустакатия убиец, който нахлул в дневната. В нея Тинко стоял във фотьойл, а до него си играело детенцето. В стаята е била и бавачката на малчугана. Въпреки присъствието на толкова хора в помещението, убиецът не се поколебал и стрелял в главата на Георгиев, след което избягал от местопрестъплението. 

Детето, станало свидетел на убийството, вероятно е внучето на Тинко. Продавачка от близък магазин до кооперацията, станала сцена на убийството, разказа, че Георгиев често посещавал търговския обект, заедно с малко дете. 

Тинко Георгиев има голям син и дъщеря на 19 години, която се казва Тина. Преди няколко години убитият претърпял тежка катастрофа. След нея той е развил диабет. Доскоро жертвата е ходела с двама души охрана, но преди известно време ги е освободил. Точно преди убийството Георгиев се е прибрал от среща с човек, свързан с прехвърлянето на хотел "Владислав", в резулат на съдебни спорове. 

Убиецът на Георгиев все още не е задържан. От полицията отказват да разпространят описание на извършителя, защото то било част от процесуално-следствените действия. 

Още по темата: 
Убийство на ул. "Хан Крум" във Варна
Полицейска блокада във Варна, издирват убиеца от ул. "Хан Крум"
Жертвата от ул. "Хан Крум" - хотелиер, убиецът - мустакат
Убиецът от ул. "Хан Крум" още не е задържан