Студът идва със силен северен вятър

Животът

29-12-2015, 10:46

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На места днес ще превали дъжд

От днес се очаква съществена промяна на времето. През деня ще се появи слаб, в Източна България и умерен вятър от север – североизток, който ще се усилва и с него ще започне да нахлува студен въздух, сочи прогнозата на НИМХ, информират от bTV.

Облачността ще се увеличи и над по-голямата част от страната ще е значителна, на места ще има и слаби валежи от дъжд. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°. Максималните температури ще са от 2 – 4° в североизточните райони до 10 -12° в Югозападна България.

Над планините облачността ще е значителна, с повече слънчеви часове преди обяд над масивите от Западна България. На места ще превали слаб дъжд, над 1700 – 1800 метра слаб сняг. Ще духа силен, по-високите и открити части до бурен вятър от север-северозапад, който привечер ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 2°.По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има слаби валежи от дъжд. Ще се появи умерен вятър от север-североизток, който ще се усилва и с него ще нахлува студен въздух.