Умрелите обитатели на кучкарника били болни

Животът

05-01-2016, 13:35

Снимка:

Фейсбук/Diana Nacheva

Автор:

Милена Стефанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сняг в клетките, озверели от глад животни и два трупа в приюта в Каменар

Животните са хранени и през почивните дни, твърдят от общината

За обитателите на приемника за безстопанствени животни в Каменар са били полагани грижи през почивните дни около Нова година. Това заяви началникът на общинската дирекция по обществения ред Николай Няголов относно сигнал на гражданка, че с други доброволци са заварили озверели от глад животни, сняг в клетките и два трупа.

Кучетата са били хранени редовно, категоричен бе Няголов. Той уточни, че служителите са били на работа в дните около Нова година, а временно изпълняващата длъжността управител Нели Георгиева е била включително и на 30 декември. Единствено вчера работниците са отишли по-късно заради трудно проходимите улици.

Очаква се ветеринарният лекар на приюта да каже на какво се дължи смъртта на двете кучета, чиито трупове са намерили доброволците. Животните са били прибрани болни от улицата и са били подложени на лечение, стана ясно от думите на шефа на дирекцията за обществения ред. Според него смъртта им се дължи именно на недоброто им здравословно състояние.

Единият труп е на питбул с множество белези, потвърди Няголов, по думите на който повечето кучета от тази порода, които се прибират в приюта, са със следи от рани. Относно снега в клетките, общинският шеф заяви, че част от тях са полуоткрити (3-то и 4-то хале), но повечето кучета са в 1-во и 2-ро, където заградените пространства са закрити. Кучетата отвън не са били преместени, тъй като температурата не била драстично под нулата.

Към момента в приемника са настанени около 160 четириноги. Осигурена е достатъчно храна, както и медикаменти, увери Няголов.