Дежурни екипи и техника от утре на Аспарухов мост и пътя за "Виница"

От 17-ти януари дежурства във всички райони, чистят спирките и подлезите от 5 часа

Дежурни екипи и техника трябва да бъдат осигурени на Аспарухов мост и на пътя за кв. "Виница" от утре, 16 януари. Мярката бе разпоредена на заседание, свикано във връзка със синоптичната прогноза за застудяване и снеговалеж през почивните дни. От 17-ти януари почистващите фирми трябва да осигурят дежурства във всички райони на града, а почистването на спирки и подлези трябва да започне от 5 часа сутринта. На фирмите по чистота бе препоръчано да извозят боклука преди очаквания снеговалеж.

Във връзка с мерките за осигуряване на нормален учебен процес при зимни условия от дирекция "Образование" са изпратили писма до директорите на училища и детски градини. В тях се напомня, че трябва да бъдат осигурени всички необходими условия за нормален учебен процес. Включването на отоплителните системи трябва да бъде съобразено със спецификите на сградите - в 0:00 часа на 18-ти януари за големи и трудно отопляеми сгради, и в 4:00 ч. – за малките сгради. Не трябва да се допуска включване на отоплението да става само за час или два преди начало на учебните занятия, нито провеждане на учебен процес в неотоплени помещения.

Припомняме, че след първия снеговалеж във Варна в началото на януари, градът осъмна с недостатъчно добре почистени улици и пешеходни зони. Заради недотам качествената работа кметът Иван Портних обяви, че почистващите фирми, отговарящи за районите "Аспарухово", "Младост" и "Одесос", няма да получат нито лев за 3 януари и нощта на 4 януари, а останалите ще понесат санкции.