Калоян Иванов: Досега никога не съм удрял някого умишлено

Съжалявам, че се стигна до това

Преди дни Калоян Иванов удари опонент с лакът по време на мач на своя Тофаш от турската втора дивизия (вижте ТУК). След инцидента той бе изгонен от игра. Иванов обясни причините за своята реакция:

"Първо, трябва да знаете, че не съм искал умишлено да го ударя така, за което наистина съжалявам, защото наистина можех да го контузя. След като гледах видеото разбрах точно как съм го ударил. Не съм търсил умишлен удар. При предишните две ситуации в мача, след две нарушения срещу мен, той дойде и ми каза: `Fuck you, motherfucker. You are a fucking pussy. Това ме провокира в следващото нападение да потърся по-твърд контакт. Досега никога не съм удрял някого умишлено и с цел да го нараня. Съжалявам, че се стигна до това. Важното е, че момчето се върна в игра след пет минути и довърши мача", каза Калоян пред bgbasket.

"Всички от клуба са зад мен, подкрепят ме и ми помагат да излезем по-бързо от тази ситуация. Проявяват разбиране, че такива неща се случват навсякъде. Разбира се, че ударът наистина изглежда лошо. Аз бях първият, който още на полувремето каза, че не харесва това, което направих и, че съжалявам.

"Предложих на ръководството да бъда глобен поради това, че с тази си постъпка донесох лош имидж за отбора. Това са мерките от страна на клуба. Сега се чака и решението на федерацията. Със сигурност съм отстранен за днешния мач, а в следващите дни ще се реши и какво ще е крайното наказание."