Варненци излизат на протест за достъп до двора на Професионалната техническа гимназия

Животът

30-06-2023, 12:20

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Жители на варненския квартал „Победа“ организират мирен граждански протест с искането дворът на Професионалната техническа гимназия да бъде отворен и в извънучебно време, за да може да се ползва за спорт, отдих и безопасна игра на децата им.
Протестът ще се проведе на 30 юни, петък от 17.30 часа пред входа на гимназията.
От седем години, от 2016 година, достъпът до училището е забранен, разказа за Радио Варна Владимир Пирев – един от организаторите на протеста.

На протеста са поканени кметът на Район "Младост", директорът на ПТГ, представители на РУО - Варна, както и представители на Дирекция "Спорт" в Община Варна.
"Искаме нашите деца да могат да карат колело, да играят футбол, волейбол, баскетбол, без да се притесняваме за тяхното здраве и живот. Да могат да правят всичко това, но не между колите по паркингите и улиците в квартала, а в прекрасния голям двор на ПТГ - Варна, който в извънучебно време е неизползван, но и недостъпен за общността.", споделя Владимир Пирев.
От седмица дворът на Професионалната техническа гимназия във Варна е отворен, но въпреки това протестът ще се състои, за да се даде обществена гласност и разрешението да не бъде временно, подчерта Пирев.