Любо Ганев разкри целите пред националите

Спорт

24-08-2023, 16:57

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според него в последните години лицето, което българският волейбол показваше и при мъжете, и при жените не е реалното.

„Очакванията ми преди всичко са момчетата да са здрави. Момичетата вече минаха първата фаза на шампионата в Италия, продължават към осминафиналите, целта и пред двата отбора е участие на четвъртфинал“, каза днес във Варна президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Той, заедно с треньора на мъжкия национален отбор Пламен Константинов и състезатели на отбора се включиха в инициатива на официалния партньор на волейболната централа „Лидл България“ – „Заедно към успеха“, която се проведе в един от магазините от веригата.

Ганев допълни, че пожелава на отбора да са здрави, да зарадват българските фенове, да направят хубави мачове, защото по думите му е сигурен, че след всяка победа на българския отбор поне с 20 процента ще се увеличава публиката в залата и феновете пред телевизионните екрани.

„Нашата цел е да върнем отново имиджа да българския отбор като най-популярния, най-атрактивния и най-успешния колективен спорт, защото нашите момчета го заслужават. Те могат да го направят и всички вярваме в тях“, обясни президентът на централата.

Запитан дали смяната на поколенията е довела до спада в игрите на националния отбор Любо Ганев каза, че не е само това. „Много от другите отбори са израснали, много от състезателите от другите тимове играят в силни първенства, така че е нормално“, смята той.

Според Ганев в последните години лицето, което българският волейбол показваше и при мъжете, и при жените не е реалното.

„Много е трудно да станеш домакин на Европейско първенство, изискванията стават все по-големи и по-големи“, коментира още Любомир Ганев и припомни, че България е кандидатствала за това първенство преди четири години и допълни, че се радва, че Европейската централа – CEV одобри кандидатурата.

„Мисля, че факторът домакинство е важен от няколко аспекта. Първо – искаме да направим максималното, защото знаете, че вкъщи и стените помагат, да дадем на тези момчета и на щаба този фактор – седмият играч – това е нашата, българска публика, която във Варна е страхотна“, заяви президентът на Българската федерация по волейбол.

По думите му публиката във Варна е доказала последните повече от 25 години, че е най-добрата волейболна публика. „Естествено ефектът, който целим с хубавите мачове, е да запалим повече фенове да ни гледат пред телевизора и повече деца да се записват да практикуват нашия любим спорт“, каза още Ганев.