Треньорът на Финландия: Очаквам много тежка битка срещу България

Спорт

31-08-2023, 09:52

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вторият мач на българските "лъвове" на Евроволей 2023 срещу финландците е тази вечер от 20,30 часа в зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

Старши треньорът на Финландия Джоел Банкс бе изключително щастлив от бързата победа над Хърватия на старта на Евроволей 2023 във Варна, но обяви, че очаква много тежка битка срещу България.

"Супер доволен съм от резултата и от начина, по който влязохме в Европейското първенство. Искахме да започнем добре и говоря за представянето ни. Много съм доволен от начина, по който изиграхме мача срещу Хърватия. Играхме почти у дома, това е красотата на финландските фенове. Пътуват винаги и навсякъде и създават парти атмосфера. Благодарение на тяхната подкрепа получаваме голям прилив на енергия. Очаквам още по-добро парти срещу истинския отбор домакин - гледах мача на България, публиката на домакините беше просто невероятна, но ние също ще имаме голяма подкрепа. Вероятно парти атмосферата ще е леко в полза на България, но със сигурност ще е страхотно. Смятам, че загубата на България от Испания е възможно най-лошият резултат за нас. Но трябва да отдадем заслуженото на Испания, защото те изиграха страхотен мач. Очаквам много повече от България - няма да започнат мача така. Сигурен съм, че ще започнат много агресивно и ни очаква много труден мач", коментира Джоел Банкс след 3:0 над Хърватия и преди двубоя с България.

Вторият мач на българските "лъвове" на Евроволей 2023 срещу финландците е тази вечер от 20,30 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.