Продължават ремонтите в района на ВСУ

Мисия Варна

04-10-2023, 12:19

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Живеещи, работещи и учещи в района споделят, че е истинско предизвикателство да преминават от там всеки ден.

Истинско предизвикателство се оказва преминаването на живеещи, работещи и учещи в района на Ален мак и Кабакум заради паралелни ремонти по ул. „Боян Бъчваров“ и ул. „Петър Попов“. В момента до Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" се стига единствено с автобус номер 9, който не обслужва спирките след учебното заведение заради ремонта от началото на лятото, съобщи Радио Варна.

Достъпът с коли също се оказва нелека задача, споделиха студенти, преподаватели в университета, както и живеещите в района. 

В час пик тази сутрин се образуват тапи, видя репортер на Радио Варна. Стигането до Свободния университет е по улица "Боян Бъчваров", която не е затворена изцяло. Отделни трасета се ремонтират частично и автомобилите заобикалят строителната техника. Проблем за хората, които живеят в района, е че не могат да стигнат до имотите си. Студентите пък нямат информация от къде може да се премине и се объркват, защото голяма част не са от града. 

Със започването на академичната година, автомобилите в района стават повече, с което ситуацията се усложнява драстично, коментират анкетираните. Автобусите пък няма къде да обърнат. "До края на годината ремонтите няма да приключат", отчаяни са част от хората. "Трябва да има повече репортажи и повече хора да споделят за проблема. Нека това се чуе от всички, които вземат решение", възмущават се живеещи в района.