Новата власт в община Аксаково положи клетва

Новините

08-11-2023, 18:27

Снимка:

Община Аксаково

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ангажимент да работи за развитието на общината и добруването на нейните граждани за седми пореден път пое избраният с над 74 на сто подкрепа още на първи тур инж. Атанас Стоилов.

Новоизбраните кмет на община, кметове на населени места и общински съветници в община Аксаково положиха клетва днес.

Ангажимент да работи за развитието на общината и добруването на нейните граждани за седми пореден път пое избраният с над 74 на сто подкрепа още на първи тур инж. Атанас Стоилов.

„Голямо удовлетворение и огромна отговорност за мен  и екипа, с който в последните години работим за общината, е поредният избор на моите съграждани“, заяви инж. Стоилов, секунди след като получи удостоверението си за избор и положи клетва.

„Независимо от ковид кризата и политическите сътресения, през които държавата премина в последния мандат, показахме, че с мотивация и постоянство целите се постигат. Аксаково е втората община в областта и е сред най-големите териториално в страната. Радвам се обаче, че ние не допуснахме проблемите на големите общини да ни завладеят. Вместо криза с местата в детските градини, ние успяхме да изградим нови две – в селата Изворско и Въглен. Построихме 4 нови кметства. Повече от 10 км водопроводи са подновени, над 3 км е новоизградената канализационна мрежа в гр. Игнатиево. Всичко това стана възможно благодарение на добрата чуваемост между общинска администрация, Общински съвет и гражданите“, коментира инж. Стоилов.

„Голямото предизвикателство за новия мандат остава модерната пътна свързаност между населените места в общината и организацията на обществения транспорт. Но и там вече имаме първите постижения – към селата Климентово, Яребична, Въглен и долище. Готови са проектите за Орешак, Любен Каравелово, Водица, Засмяно, Игнатиево и Доброглед. Готова е и индустриалната зона,  трябва само да се отвори магистрала „Хемус“ съм нея“, обяви Стоилов. Т

Той благодари на политическите си опоненти за запазения добър тон по време на кампанията и обеща екипът му да продължи да слуша внимателно гражданите и избраниците в Общинския съвет, начело на който бе преизбрана Светлана Добрева от ГЕРБ.

Областният управител Андрияна Андреева пожела на новата местна власт в община Аксаково да работят с готовност, отдаденост и любов за развитието на общината и добруването на нейните граждани.