Варненските учениците се завръщат в класните стаи

Мисия Варна

20-11-2023, 17:43

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Оннлайн обучението остнава само в четири училища във Варна.

Всички ученици от училищата на територията на община Варна се връщат в класните стаи. Това потвърди пред  Радио Варна началникът на Регионалното управление на образованието Ирена Радева. Само в четири учебни заведения занятията ще се провеждат онлайн, докато бъдат отстранени щетите и пораженията от бурята. Това са училищата ОУ "Васил Друмев", Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн,  IОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ "Константин Арабаджиев".

Ураганът е съборил керемиди от покрива на ОУ" Васил Друмев". Предстои те да бъдат подменени, ще бъдат поставени и нови капаци на билото, каза директорът Красимир Димитров.

В Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн застраховател ще оцени щетите. Ще бъде ремонтиран покривът над една от учебните работилници, съобщи директорката Людмила Начева. Обучението ще бъде затруднено само в две помещения, останалите класни стаи могат да се използват, каза още тя.  В IОУ „Свети княз Борис I“ е повредена газовата инсталация, а в ОУ "Константин Арабаджиев" изкоренено дърво опасно е надвиснало над сградата.