Около 20 граждани изслуша председателят на ОбС-Варна, инж. Христо Димитров в първия си приемен ден

Мисия Варна

19-01-2024, 11:16

Снимка:

Общински съвет - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Повечето от хората търсеха решение на дългогодишни имотни казуси.

Около 20 граждани прие председателят на Общинския съвет инж. Христо Димитров в първия си приемен ден. Те представиха пред него широк кръг от теми и въпроси, както от личен характер, така и от обществен интерес.

Голяма част от хората търсеха решение на дългогодишни имотни казуси. Прекратяването на съсобственост между общината и физически или юридически лица беше във фокуса на разговорите. Имаше и оплакване за неизпълнение на решение на Административния съд за промяна на Плана за улична регулация за част от имот в селищно образувание Ален Мак.

Във Варна да се разработи мащабен план за развитие на велосипедната мрежа, поискаха представители на велосипедни организации и клубове в града. Те настояха също да се вземат мерки за реорганизация на опасните за велосипедистите места и да се извършва по-голям контрол на електрическите тротинетки, движещи се по велосипедната инфраструктура.

Поискано бе при ремонта на Аспарухов мост да се направи уширение, за да може спокойно да преминават пешеходци и колоездачи.

Родител на ученик в VII СУ „Найден Геров“ постави въпроса за физкултурния салон на училището. Строителството му е започнало през 2021 г. с възложител Министерството на младежта и спорта, но обектът все още не е завършен.

Да се рестартира идеята за изграждане на скулптурна композиция „Морски труженици“ във Варна, настоя варненски капитан далечно плаване. Сдружение, занимаващо се с интеграцията на младежи в неравностойно социално положение, поиска общински парцел, върху които да построи свой духовно-просветен център с църква.

Председателят на Общинския съвет Христо Димитров приема граждани всеки трети четвъртък на месеца. За приемната те могат да се записват на тел: 052/820 028 или по имейл: [email protected]. Записването за следващия приемен ден ще започне в началото на февруари.