Сектор „Наркотици“ разбиха пет оранжерии за канабис във Варненско

Крими

23-03-2024, 16:35

Снимка:

ОД на МВР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ударна акция на варненските криминалисти по наркопазара.

В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Варна задържаха трима мъже.

В рамките на проведените действия, криминалистите извършили претърсване в три къщи за гости - две в с. Юнец и една в гр. Бяла. Там полицаите са открили общо 4 оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа. Намерените и иззети са 324 броя зеленина, както и суха тревиста маса – около 10 кг. В обособените помещения е имало и отделни сушилни, за преработка на продукцията, като във всяка една от стаите са били разположени високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и множество торове и препарати.

Акцията срещу наркотичните вещества продължила и в местност „Прибой“, където криминалистите разбили още една оранжерия за отглеждане на канабис. Там оборудването е било идентично, а намерените растения са 100 бройки – в различен стадий на растеж. При последвалото претърсване в жилищата на задържаните, в гр. Варна са открити 16 100 лева.

Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има образувани три досъдебни производства по чл. 354а и чл. 354в от НК.