Започва почистването на спирките и проверки на асансьорите в подлезите във Варна

Мисия Варна

29-04-2024, 16:40

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Наредено беше още да се види състоянието на обществените тоалетни, възможностите за отдаването им на концесия и привеждането им в унифициран вид.

Още тази седмица започва поетапното почистване на спирките на градския транспорт, а след празниците много от тях ще бъдат ремонтирани, информира заместник-кметът Диан Иванов, в чийто ресор е общинската собственост. Кметът Коцев поиска от районните администрации списък на подлезите, които да бъдат приоритетно заложени в списък за рехабилитация на осветлението, да бъдат измити и пребоядисани по примера на подлеза на автогарата, съобщават от общинския пресцентър.

Кметът възложи още да се сформира работна група, която да обследва всички асансьори и платформи за хора в неравностойно положение, да направи анализ на договорите за поддръжка и да състави цялостен доклад за състоянието на съоръженията, повечето от които към момента не работят. 

Друга работна група от няколко общински дирекции ще се занимава с колелетата и тротинетките, които се отдават под наем и се разполагат върху общинска собственост. Към момента общината не е издавала разрешение за извършване на търговска дейност, стана ясно по време на оперативката.

Наредено беше още да се види състоянието на обществените тоалетни, възможностите за отдаването им на концесия и привеждането им в унифициран вид, включително на тези в Морската градина.

Близо 150 тона отпадъци са извозени към сметището в село Вълген по време на кампанията за почистване на Варна, отчетоха от екоотдела на Общината. Кметът Коцев съобщи, че почистващата фирма е поела ангажимент през летните месеци да мие пешеходната зона, водеща до Морската градина, два пъти седмично.