Зелени петъци за младежи стартира с Агент 00Was7e

Животът

30-05-2024, 11:51

Снимка:

ОЦОСУР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В продължение на близо половин година всеки участник ще стане част от различни екологични дейности.

Покана до младежите от Варна – да влязат в ролята на агент 00Was7e, отправя Обществен център за околна среда и устойчиво развитие. С инициативата „Агент 00Was7e“ стартират Зелени петъци за младежи на 31 май (петък) в офиса на организацията на ул. „Сава Радулов“ 14 във Варна.

В продължение на близо половин година всеки участник ще стане част от различни екологични дейности. Ще премине през обучение по управлението на отпадъците и принципите на нулевите отпадъци. Ще научи за различните подходи за рециклиране и как да прилага принципите на кръговата икономика в ежедневието си. Ще се срещне с вдъхновяващи лектори. Ще участва в палатков лагер в с. Езерец, община Шабла. В края на проекта само най-отдадените агенти ще имат уникалната възможност да посетят Брюксел в седмицата на рециклирането през ноември и да се запознаят с екоактивисти от различни страни и да обменят идеи за устойчиво развитие. Участието е безплатно, но с предварително записване и одобрение тук.

„Зелените петъци“ са дни за срещи, дискусии, обучения и практическа работа всеки петък до края на октомври в офиса на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие. Младежите могат да се включат в три основни области от дейности – „Здравословна среда за живот в града“, „Зелени практики в бита“ и „Здравословно и природосъобразно хранене“. Ще бъдат представени възможности за ангажиране през ваканцията с различни активности за опазване на околната среда. Всеки, който иска да се включи като доброволец, може да изпрати имейл на: [email protected]. Всяка седмица на сайта ecovarna.info ще бъдат обявени темите на дискусиите и работилниците, в които може да се включите.

„Зелени петъци“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.