Над 2000 души посрещнаха на крака и с аплодисменти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна

Новините

07-06-2024, 10:38

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Снощи партията избра да закрие предизборната си кампания в морската столица.

Над 2000 души посрещнаха на крака и с аплодисменти лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, който избра морската столица за закриване на предизборната кампания.
 
Къде са автомагистралите „Хемус“ и „Черно море“, четвърта година, откакто ни няма, обърна се лидерът на ГЕРБ към избирателите на „Промяната“ и подчерта, че е гневен защото държавата е в дългове и нищо не е направено.
 
„Ще ми говори Христо Иванов, че съм се готвел да стана премиер. Христо, приятелю, изобщо не се глася! Но,където минех, имаше магистрали, лотове, училища, детски градини, междублокови пространства, стадиони. Къде са ви детските градини, училищата?“, попита Борисов и изтъкна, че за ГЕРБ като партия е по-изгодно да няма правителство и да бъде оставено всичко да се срине, но за държавата това ще е фатално. „В момента нито "Съединението прави силата", нито България е стабилна“, посочи още той.
 
„Докато нямаме мнозинство, няма да правим правителство“, заяви още лидерът на ГЕРБ.
„Вие забравихте и простихте първия запис от тяхно партийно събитие, в който те обясняват как правят ала-бала с президента и с машините. Забравихте ли? Те са се подготвили да фалшифицират и тези избори, както кметските в София. Чували ли сте за такава мерзост? Да дадеш на жената на кмета да прави документите за изборите! Те сега могат да направят по 10 протокола! Затова са спокойни и нямат никаква кампания“, подчерта Борисов.
„Едва ли ще изненадам някого, ако кажа че във Варна не се случва нищо по аналогия на това, което е в държавата. На това трябва да се сложи край и единствено ГЕРБ може да постигне стабилно управление чрез стабилно правителство“, заяви от трибуната при откриване на събитието общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Варна, Николай Костадинов преди да даде думата на водачът на листата в 3 МИР, Даниел Митов.
 
„Събрани сме тук днес, за да върнем нещата по местата им и политиката отново да бъде функция на експертите“, каза Митов, който отбеляза, че изминалата кампания е била и лесна, и трудна.
 
„Лесна беше защото всички ни познавате като партия в управлението, която върши работа, изгражда и строи магистрали. Партия, при чието управление има функциониращи социални системи, икономически растеж, ръст на доходите, сигурност на границите, 100% усвояемост на еврофондовете, предвидимост във външната политика, уважение, евроатлантизъм“, посочи Митов и заяви, че по отношение на външната политика никой няма намерение да изпраща български войски в Украйна. „Не се плашете от ядрени заплахи, никой не е толкова луд, че да започне война с НАТО“, добави той и заяви, че кампанията е била трудна, защото е „трудно да си възрастният човек в стаята“. „През цялото време се опитвахме да водим разумен дебат с аргументи, но отсреща ни бе отговаряно с шумна какафония и инфантилни заклинания“, каза Митов.
 
По думите му последното редовно правителство, както и предизборната кампания са били полезни в един аспект – демаскирали са „Промяната“. „Показаха, че моралът им приключва там, където започва кешът. Демонстрираха, че идеологията им е идеологията на пумпала, който се върти на 360 градуса. Всички виждаме социологическите данни, които показват категорична преднина и победа на ГЕРБ – СДС“, посочи Митов и призова аудиторията за активност на вота в неделя.