Обсъдиха предстоящите ремонти в четири варненски училища

Мисия Варна

13-06-2024, 15:20

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Започва проучване сред учебни заведения за предоставяне на класни стаи по време на ремонтите.

На работна среща в Община Варна обсъдиха предстоящите ремонти в четири училища, включени в Националната програма на МОН и Националния план за възстановяване и устойчивост.  Цел на събитието бе да се отчете готовността и възможностите на всички варненски училища да предоставят материална база за учениците, които предстои да бъдат преместени по време на ремонтните дейности. 

Дванадесет образователни институции в града заявиха готовност да предоставят  класните си стаи за учебни занятия по време на ремонтите.

Събитието се проведе по инициатива на директорите на варненски училища. На него присъстваха още заместник-кметът по образованието и културата Павел Попов, както и експерти от Община Варна и Регионалното управление за образование. 

През тази година основни ремонти са предвидени за четирите варненски училища ОУ "Васил Друмев", ОУ "Добри Чинтулов", ОУ "Йордан Йовков" и ОУ "Св. Св Кирил и Методий". Предстои обявяване на възлагателните процедури за строително-монтажните дейности, като прогнозите са до началото на учебната година да бъдат сключени договори с изпълнителите, стана ясно  днес на срещата. 

Поради тази причина, по време на срещата внимателно бяха проучени всички възможности сред варненските учебни заведения, които могат да извършат реорганизация на материалната си база и да осигурят класни стаи за новите ученици. "Обсъждаме и търсим най-добрите и рационални варианти за временно преместване на децата, докато се случат промените в техните училища", коментира по време на срещата заместник-кметът Павел Попов.