Кметът на “Аспарухово” с информация за проблемите с водата в квартала

Мисия Варна

30-06-2024, 10:19

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ивайло Маринов разкри причините за ВиК аварията.

Проблеми с водоснабдяването има от няколко дни в част от Варна, а коментар по темата направи кметът на “Аспарухово” Ивайло Маринов, съобщи Thesite24.net.

Ето какво написа той:

"Във връзка със зачестили публикации в социалните мрежи и внушения за липса на вода в района от 10 дни, излагам фактите по действително много сериозния проблем.

Първата авария, която прекъсна водоподаването към квартал „Галата“ и местностите възникна в м-т Зеленика във вторник – преди 4 дни. Веднага на място бяха изпратени екипи на ВиК Варна, като същите работиха до късно през нощта и въпреки усилията на ремонтните групи аварията не беше отстранена. На следващия ден ремонтните дейности продължиха и още в сряда започна поетапно възстановяване на водоподаването.

Няколко часа по-късно, поради остарелия водопровод, етернитовата тръба се пропука на друго място и това, за съжаление, се повтори няколко пъти. Последно в петък до обяд част от тръбата вече беше подменена и започна водоподаване към водоема, който, за да има нормално захранване на вода към абонатите, е необходимо да бъде пълен с вода поне 30%. В постоянен контакт съм с ръководството на ВиК и отговорника за район „Аспарухово“ и неколкократно сме посещавали мястото на аварията, разбираемо за всички е неудобството от липса на вода през летните месеци. В момента водоемът се пълни и се прави всичко възможно обстановката да се нормализира.

В тази връзка апелирам към жителите, които вече имат вода, временно да ограничат потреблението, за да може водоемът да се напълни по-бързо и да се възстанови водоподаването и до най-високите точки в местностите.

Извиняваме се за причиненото неудобство".