Милица Гладнишка предизвика фурор в Летния театър във Варна в мюзикъла "Дух"

Варна Лайф

18-07-2024, 12:43

Снимка:

Hotnews.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Следваща дата, на която меломаните могат да гледат „Дух” е 28 август.

Това е премиерно за България представление по класически филм с Деми Мур, Патрик Суейзи и Упи Голдбърг, информира Hotnews.bg. Сюжетът разказва за влюбените Сам и Моли, които една нощ, докато се прибират, са нападнати и Сам умира, но остава пленен между този и онзи свят. Моли е в опасност и той не може да я остави сама. Медиумът Ода Мей Браун му помага да се свърже с любимата си и да я предупреди, че хората около нея не са каквито изглеждат.

Варненската опера събира за проекта впечатляващ млад екип от певци, които са също толкова добри актьори. Милица Гладнишка влиза в главната роля на контактьорката с духове Ода Мей Браун с присъщия си хумор и неповторимо сценично присъствие. Актрисата заслужи аплаузите на публиката, изпълнила до пръсване Летния театър вчера вечер. В ролята на Сам, в която всички помним Патрик Суейзи е финалистът от "Гласът на България" Калоян Николов, наричан от медиите българския Джейсън Момоа. Като неговата възлюбена Моли зрителите видяха Лилия Илиева-Михайлова, която по нищо не отстъпва на Деми Мур.

Режисьорката Сребрина Соколова бе категорична, че още когато прочела либретото, веднага си представила Гладнишка като контактьорката с отвъдното. „Тя беше първият човек, с който говорихме", разказа Соколовска. Следваща дата, на която меломаните могат да гледат „Дух” е 28 август.