Операта Самсон и Далила за първи път във Варна на 23 юли

Варна Лайф

19-07-2024, 13:51

Снимка:

Държавна опера - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Постановката е съвместен проект с Националната опера и балет на Албания, в режисьорска адаптация на Ада Гура.

За първи път варненската публика ще гледа операта „Самсон и Далила“ на Камий Сен-Санс в рамките на XV издание на фестивала Опера в Летния театър. Постановката е съвместен проект с Националната опера и балет на Албания, в режисьорска адаптация на Ада Гура, а Варненския симфоничен оркестър ще дирижира маестро Григор Паликаров.
 
Като Далила ще слушаме мецосопраното Викена Каменица – водещ солист на Албанската национална опера. В образа на Самсон ще се превъплъти италианецът Дарио ди Виетри – тенор с многобройни изяви в Арена ди Верона, Римската опера, Театър „Сан Карло“ в Неапол, оперните театри в Бари, Регио ди Парма, Салерно, Катания, фестивалът Пучини в Торе дел Лаго, Опера де Овиедо, Гръцката национална опера и др. Заедно с тях на сцената ще излязат отличните варненски солисти Свилен Николов, Гео Чобанов, Евгений Станимиров, както и хорът и балетът на Варненската опера.
Билети на касата на Операта - пл. „Независимост” 1 и ФКЦ. Можете да закупите своите билети и през онлайн мрежата на Eventim.bg и Grabo.bg.